Doğa ve bilim okulu 4. mezununu verdi

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) ile TÜBİTAK işbirliği ile yürütülen Kızılırmak deltasında, Doğa ve Bilim Okulunun 4. dönem mezuniyet töreninde öğrenciler belgelerini aldı.

Doğa ve Bilim Okulunun Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti'nde düzenlenen mezuniyet törenine Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektör Vekili Prof.Dr. Şenol Eren, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mahmut Aydın, Milli Parklar Bölge Müdür Yardımcısı Hüseyin Özbay, Alaçam Belediye Başkanı Hadi Uyar, Doç. Dr. Hatice Bozoğlu, Yrd.Doç. Elif Omca Çobanoğlu, Bafra Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Göksel Başar, Doğa Okulu rehber öğretmenleri ve davetliler katıldı. Türkiye’nin çeşitli üniversitelerinden 50 öğrenci, Kızılırmak deltasında kurdukları kampta, Doğadan Okula Bilim Köprüsü projesi kapsamında sulak alanlardaki bütün tabıtatları ve bunların birbirleri ile olan ilişkilerini yaşayarak, dokunarak ve deneyimleyerek hissettirmeye çalıştı. Kamp döneminin sonunda düzenlenen etkinlikle öğrenciler belgelerini aldı. KAMP ATEŞİ YAKILDI Prof.Dr. Ali Kemal Ayan, “2014 yılında ülkemizin çeşitli üniversitelerinden 3'ncü ve 4'ncü kamp dönemlerinde 50 öğrenci bu öğrencilerimiz içerisinde lisans, yüksek lisans ve doktora seviyelerinde öğrencilerimiz mevcut. Sulak alanlardaki bütün tabıtatları ve bunların birbirleri ile olan ilişkilerini yaşayarak, dokunarak ve deneyimleyerek hissettirmeye çalıştık. Kısaca Doğa İnsan ve Toplum arasında bilim köprüleri kurmaya çalıştık" dedi. Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektör Vekili Prof. Dr. Şenol Eren ise “Buralar bozulmaya gidiyordu her halde şu anda koruma altına alındı. İnşallah daha güzel şeylere imza atarız ve sizleri sonuna kadar destekliyor destekleyeceğiz. Üniversite adına hepinize teşekkür ediyorum.” Konuşmaların ardından Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) rektör vekili Prof. Dr. Şenol Eren ve Rektör yardımcısı Prof.Dr. Mahmut Aydın, kursun rehber öğretmeleri ile birlikte öğrenciler mezuniyet pastasını kesti. Mezuniyet belgelerinin verilişinin ardından öğrenciler müzik eşliğinde davetliler için hazırladıkları oyunları oynadılar. Kamp ateşi ile etkinlik sona erdi.

Kaynak: İHA